funkicja
Monika: Dla podanych par funkcji f : X ! Y , g : Y ! X s zbadać,
czy funkcja g jest funkcę odwrotną do funkcji f
a) f(x)=3√x x∊R g(y)=y3 y∊R
b) F(x)=−x2+2x+2 x∊(0,2) G(y)=1−P{3−y} y∊(2,3>
20 lis 18:29
Monika:
20 lis 21:05
Monika:
20 lis 21:05
Monika:
20 lis 21:07
Monika:
20 lis 21:48
Monika:
20 lis 23:33
Monika: a) 3√x
20 lis 23:33
20 lis 23:40
Monika: b) f(x)=−(x−1)2+3
0<x<2
−1<x−1<1
1<(x−1)2<1
−1>−(x−1)2>−1
2>(x−1)2+3
20 lis 23:43
Monika:
20 lis 23:56
Artur_z_miasta_Neptuna:
1<(x−1)
2<1 (dla x∊(0,2)) <−−− bzduuuura
bo to oznacza, że: (x−1)
2 nie przyjmuje żadnej

wartości (jak może być jednocześnie większe
i mniejsze od jakiejś liczby

)
20 lis 23:57