1)Rozwiąż graficznie układ nierówności
marta: proszę o pomoc
1)Rozwiąż graficznie układ nierówności:
a){x+3y<6
2x−y≥2
b){y≤ x−2
x>9
c){ x≤ 2
y>2
2) wierzchołkami trójkąta są A=(1,5) B=(−5,−1) C=(3,3). Napisz równanie prostej zawierającej
wysokość opuszczoną na bok AB.
3)Znajdź punkt A’ symetryczny do punktu A=(2,−4) względem prostej przechodzącej przez punkt
B=(4,1), C=(−3,−6).
4)Podstawą trójkąta równoramiennego jest odcinek AB , gdzie A=(−2,−1) B=(3,2). Wysokośc
opuszczona na podstawę AB ma długośc pierwiastek z 26. Oblicz pole i obwód trójkąta ABC.
20 lis 18:14
krystek: | | 1 | | 1 | |
a) nakreśl prostą :y=− |
| x+2 i y<− |
| x+2 zaznacz częśc leżącą pod prostą |
| | 3 | | 3 | |
y≤2x−2 pod i na prostej
Rozwiązaniem jest cz wspólna
20 lis 18:34