| 2 | ||
a) an=(1− | )4n | |
| 3*n |
| 1 | ||
b) an=(1− | )5n2 | |
| 3*n2 |
| 5 | ||
c)an=(1+ | )2n+7 | |
| n+3 |
| 1 | 1 | |||
e)an=(2[ | ]+ | )n | ||
| n | n |
| 1 | 1 | |||
w przykladzie e jest 2 do potegi | plus + | (nie w potedze dalej tylko drugie | ||
| n | n |
| 2n+1 | ||
w przykladzie f jest | i wszystko do potegi 6n | |
| 2n−3 |
| 1 | ||
w przykladzie d jest 3 do potegi | +4 do potegi {1}{n} i wszystko do n | |
| n |
| 1 | 1 | |||
w przykladzie e jest 2 do potegi | plus + | (nie w potedze dalej tylko drugie | ||
| n | n |
| 2n+1 | ||
w przykladzie f jest | i wszystko do potegi 6n | |
| 2n−3 |
| 1 | ||
w przykladzie d jest 3 do potegi | +4 do potegi {1}{n} i wszystko do n | |
| n |