matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg geometryczny
Ritka:
ciąg (a
n
) jest geometryczny. Wykaż że a
n
−
2
a
n
+
4
=(a
n
+
1
)
2
a
n
−
2
*a
n
+
4
=(a
n
+
1
)
2
n≥3
20 lis 17:37
irena_1:
a
n+1
a
n−2
=
q
3
a
n+4
=a
n+1
*q
3
a
n+1
a
n−2
*a
n+4
=
*a
n+1
*q
3
=(a
n+1
)
2
q
3
21 lis 07:28