matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funckja odwracalna
Monika:
zbadać czy funckja f jest odwracalna do funkcji g a)f(x)=3
√
x
dla x∊R g(y)=y
3
y∊R b) f(x)=−x
2
+2x+2 x∊(0,2) g(y)=1−
√
3−y
y∊(2,3>
20 lis 17:36
Monika:
20 lis 18:02
Monika:
20 lis 18:03
Monika:
20 lis 18:11