matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
adrian2001:
wykaż że istnieje tylko jeden trójkąt prostokątny ,w ktorym długości boków to kolejne liczby naturalne
20 lis 17:05
Basia:
boki: a=n−1, b=n, c=n+1 n≥2 musi być (n+1)
2
= (n−1)
2
+n
2
rozwiąż to równanie
20 lis 17:07