matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg artytmetyczny
Pink:
CIĄG ARYTMETYCZNY: a
3
=24 a
6
=9 Oblicz sumę pierwszych 5 wyrazów tego ciągu. Czy wynik wyjdzie 120 ...?
20 lis 15:47
irena_1:
a
1
=a
3
−2r a
5
=a
3
+2r
a
1
+a
5
a
3
−2r+a
3
+2r
2a
3
S
5
=
*5=
*5=
*5=a
3
*5=24*5=120
2
2
2
21 lis 07:32