pochodna
studentka: Mam ogrmną prośbę, proszę kogoś o przypomnienie mi jak się liczy pochodną : e
x+y+z * (x
2
+y
2 +z
2)
BARDZO WAZNE, dziekuje
20 lis 15:45
studentka: up
20 lis 15:57
Artur_z_miasta_Neptuna:
ale pochodną po jednej z tych zmiennych

(e
f(x)*g(x))' = e
f(x)*f'(x)*g(x) + e
f(x)*g'(x)
teraz podstaw:
f(x) = x+y+z
g(x) = x
2+y
2+z
2
20 lis 16:01
studentka: a jakby bylo po x to e+ x2 + ex * 2x ?
20 lis 16:09
studentka: upup
20 lis 16:10
Artur_z_miasta_Neptuna:
hęęę
20 lis 16:11
studentka: jesli mamy pochodna po x to wtedy jak bedzie wygladac?
20 lis 16:49
studentka: upup
20 lis 16:58
studentka: prosze o pomoc
20 lis 17:18
studentka: prosze o pomoc
20 lis 17:18
studentka: up
20 lis 18:13
studentka: up
20 lis 18:33