oblicz pochodną
ilona: Oblicz pochodną funkcji f(X)=√sin3x
20 lis 15:37
Artur_z_miasta_Neptuna:
ile wynosi pochodna z
√f(x) 
ile wynosi pochodna z (g(x))
3 
ile wynosi pochodna z sinx

to teraz połącz swoją wiedzę i policz pochodną
20 lis 15:39
ilona: proszę pomocy
20 lis 15:40
konrad:
| | 1 | |
f'(x)= |
| *3sin2 x*cos x |
| | 2√sin3x | |
| | 3sin2 x*cos x | |
f'(x)= |
| |
| | 2√sin3x | |
20 lis 15:43
ilona: bardzo dziękuję
20 lis 15:49
ilona: mam jeszcze jeno
wyznzcz przedziały monotoniczności funkcji f(x)= x2x−2
20 lis 15:53
Artur_z_miasta_Neptuna:
proszę Cię ... pisz ulamki uzywając U zamiast u
a jak się sprawdza przedzialy monotoniczności funkcji
20 lis 15:54
Artur_z_miasta_Neptuna:
minimum teorii musisz znać ... bo nie poradzisz sobie z analogicznym zadaniem ... chociaż byś
zapamiętała to zadanie na pamięć
20 lis 15:54
20 lis 15:58
ilona: ktoś mi pomoże, proszę
20 lis 16:08