matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
farm:
1) Wyznaczyć zbiory A,B,C oraz (A∪B)\C A={x: x∊R ⋀ log
x
(x
2
−3) − log
x
(x−1) >1} B={x: x∊R ⋀ |2x−1| < 1} C={x: x∊R ⋀ 2
x+2
+ 2
x+4
− 2
x+3
<24}
20 lis 14:52