układ równań, równanie
guśka: motorówka przepłynęła z prądem rzeki 60km w 1,5 godziny. Gdyby płynęła tą samą trasą pod prąd,
pokonałaby ja w czasie o 18 minut dłuższym. Oblicz szybkość motorówki na wodzie stojącej.
20 lis 12:56
aniabb:
x+y = 60/90
x−y = 60/98
20 lis 13:00
guśka: Nie rozumie:(
20 lis 13:02
aniabb:
x− prędkość motorówki na wodzie stojącej
y − prędkość rzeki
60km
1,5h = 90minut
20 lis 13:04
guśka: a te 98?
20 lis 13:06
guśka: Bardzo proszę o pomoc przy tym zadaniu. To jest z matematyki i układem równań muszę zrobić
20 lis 16:07
21 lis 08:02