matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż
konrad:
Rozwiąż równanie x
3
=25x
20 lis 12:52
Patryk:
x
3
−25x=0 x(x
2
−25)=0 x=0 x
2
−25=0 x=−5 , x=5
20 lis 12:53
konrad:
dzieki wielkie
20 lis 13:00
Patryk:
ale wiesz o co kaman ?
20 lis 13:08