matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Składanie relacji
Luvien:
Witam, proszę o w miarę proste wytłumaczenie mi sposobu składania relacji. Powiedzmy, że na tym prostym przykładzie: grR= { (1,2), (2,2), (2,3), (5,5) } grS= { (1,1), (2,2), (2,3), (4,9), (10,1) } gr(R o S) = ?
20 lis 12:32