pochodna ??
misssia: dlaczego pochodna z 5 jest równa 5 a wzór pochodnej jest (c) = 0
20 lis 12:23
aniabb: a skąd to wzięłaś?
20 lis 12:24
misssia: chodzi mi o to, że mam wyznaczyć pochodną z 10/ pierwiastek 4 stopnia z 16x
3 
i Potem mam po
skróceniu 5x
−3/4=(5x do 3/4)' = 5*(x do 3/4)'
20 lis 12:27
zośka: Pochodna z 5 jest 0
Pochodna z 5x jest 5
20 lis 12:28
zośka: bo pierwiastek 4 z 16 to 2. A 10:2=5
20 lis 12:30
misssia: no tak racja, dzięki
20 lis 12:30
zośka: | | −3 | |
(5x−3/4)'=5*( |
| )*x−7/4 |
| | 4 | |
20 lis 12:32