Prawdopodobieństwo
Bogusia: Proszę o pomoc w rozwiązaniu zadania 2. A i B są zdarzenia losowymi zawarte w zbiorze Ω ,takim
, że P (A) = 3/13 ,P(B) = 7/13 , P ( A ∪ B)=1/2.Oblicz prawdopodobieństwo iloczynu tych
zdarzeń ?
20 lis 11:33
Aga1.: P(A∩B)=P(A)+P(B)−P(AUB)
Podstaw liczby i wykonaj działania.
20 lis 11:35
camus: ... Proponuję przejrzeć dokładnie wzory z działu aksjomatycznej definicji prawdopodobieństwa.
20 lis 11:35
Bogusia: a mogłaś napisać wynik, bo chciałabym sprawdzić czy mam dobrze
20 lis 11:41
20 lis 11:43
Bogusia: ja mam zly wynik w rozwiązaniu
20 lis 11:46