Oblicz prawdopodobieństwo iloczynu tych zdarzeń?
Bogusia: Proszę o pomoc w rozwiązaniu zadania 2. A i B są zdarzenia losowymi zawarte w zbiorze Ω ,takim
, że P (A) = 3/13 ,P(B) = 7/13 , P ( A ∪ B)=1/2.Oblicz prawdopodobieństwo iloczynu tych
zdarzeń ?
20 lis 11:07
T:
... do wzorku −
20 lis 11:12
20 lis 11:14
Bogusia: co należy zrobić

?
20 lis 11:23
irena_1: P(A∪B)=P(A)+P(B)−P(A∩B)
P(A∩B)=P(A)+P(B)−P(A∪B)
20 lis 11:44
Bogusia: mogłaś by mi podać rozwiązanie to sprawdze czy mam dobrze ?
20 lis 11:51