| 1 | 1 | |||
|AB| = 1, cos α = | , cos β= | . | ||
| √2 | √5 |
| 1 | ||
cos α= | ||
| √2 |
| √5 | ||
cos β = | , czyli | |
| 5 |
| 1−x | √5 | ||
= | |||
| a | 5 |
| √2 | ||
a2=12+b2−2b* | ||
| 2 |
| √2 | ||
5(1−x)2=1+2x2−2x√2* | ||
| 2 |
| 1 | ||
x1= | lub x=1 | |
| 3 |
| 1 | ||
x= | ||
| 3 |
| 2√5 | ||
a= | ||
| 3 |
| √2 | ||
b= | ||
| 3 |
| 2 | ||
x1= | lub x2=2 | |
| 3 |
| 2 | ||
x= | ||
| 3 |
| 2√2 | ||
b= | ||
| 3 |
| √5 | ||
a= | ||
| 3 |
| 5 | 8 | 4√10 | ||||
1= | + | − | cosγ | |||
| 9 | 9 | 9 |
| 4√10 | 4 | ||
cosγ= | |||
| 9 | 9 |
| √10 | ||
cosγ= | ||
| 10 |