matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
pami:
oblicz natężenie prądu płynącego przez żarówkę reflektora samochodowego o oporze 36 om , po podliczeniu jej do akumulatora samochodowego o napięciu 12 V.
20 lis 09:05
aniabb:
R = U/ I ← duże i I = U/R = 12/36 = 1/3 A
20 lis 09:46