oblicz medianę
Rafał: 3. W zestawie danych brakuje dwóch liczb : 8, 8, 9, 3, 3, A, B, 5, 6, 2, 2. Średnia
arytmetyczna tych liczb jest równa 5, a dominanta 3. Wyznacz brakujące liczby i oblicz medianę
tego zestawu.
20 lis 07:24
aniabb: A=3
(8+8+9+3+3+3+B+5+6+2+2)/11 = 5
49+B = 55
B=6
ew.odwrotnie

A=6 B=3

mediana =5
20 lis 07:33
fsds:
18 lis 19:00
fsds:
18 lis 19:05
Bartek : w zestawie danych brakuje dwóch liczb 8,8,9,3,3,4,A,B,5,6,2,2, średnia arttmetyczna tych liczb
jest równa 5, a dominanta wynosi 3. Wyznacz brakujące liczby i oblicz medianę tego zestawu
19 kwi 18:15
Bartek :
19 kwi 18:15