| cos2x | ||
sinx − | *cosx = 0 | |
| sin2x |
| cos2x | ||
sinx − | *cosx = 0 | |
| 2sinxcosx |
| cos2x | ||
sinx − | = 0/*2sinx | |
| 2sinx |
| 1 | ||
sin2x = | ||
| 4 |
| 1 | 1 | |||
sinx = | lub sinx = − | |||
| 2 | 2 |
| pi | 5 | |||
x = | + k*pi lub x = | pi + k*pi | ||
| 6 | 6 |
| cos2x | ||
sinx − | *cosx = 0 | |
| sin2x |
| cos2x | ||
sinx − | *cosx = 0 | |
| 2sinxcosx |
| cos2x | ||
sinx − | = 0 | |
| 2sinx |
| 2sin2x − cos2x | |
= 0 | |
| 2sinx |
| 1 | 1 | |||
sinx = | lub sinx=− | |||
| 2 | 2 |
| π | ||
x = | +2kπ | |
| 6 |
| 5π | ||
x = | +2kπ | |
| 6 |
| 7π | π | π | ||||
x = | +2kπ = | +π+2kπ = | +(2k+1)π | |||
| 6 | 6 | 6 |
| 11π | 5π | 5π | ||||
x = | +2kπ= | +π+2kπ = | +(2k+1)π | |||
| 6 | 6 | 6 |
| π | ||
x = | +kπ | |
| 6 |
| 5π | ||
x = | +kπ | |
| 6 |