Pomocy!
Noxer: Podać zbiór wszystkich wartości parametru rzeczywistego m, dla których zbiór punktów przecięcia
wykresów funkcji y=I2x+mI oraz y=1/2 nie jest jednopunktowy.
19 lis 21:45
Noxer: Proszę o podpowiedź chociaż.
19 lis 21:54
Beti: | | 1 | |
moim zdaniem m < − |
| , bo wtedy wykresy będą miały 2 pkty wspólne |
| | 2 | |
| | 1 | |
spróbuj narysować sobie wykres funkcji f(x) = 2x i g(x) = |
| i sprawdź, co się będzie |
| | 2 | |
działo jak będziesz przesuwał wykres f(x) w górę lub w dół (pamiętaj, że tam jest moduł)
19 lis 22:01