matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Stożek
basiulek64:
Powierzchnia boczna po rozwinięciu ma kształt półkola. Ile wynosi kąt miedzy wysokością a tworzacą stożka ?
19 lis 20:26
irena_1:
1
r=
l
2
r
1
cos α=
=
l
2
α = 60
0
β=90
0
−60
0
=30
0
19 lis 20:27