matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
(
domi:
Oblicz pole powierzchni kuli o objętości 972π.
19 lis 20:18
krystek:
4
V=
πr
3
=972π wylicz r
3
P
c
=4πr
2
19 lis 20:20
konrad:
4
972π=
πr
3
← wyznaczasz r
3
podstawiasz do wzoru na pole 4πr
2
19 lis 20:21
ola:):
co z tym zadaniem?
22 lis 16:41