znaleźć przedziały wklęsłości,wypukłości oraz p.przegięcia
kara: druga pochodna wychodzi mi jakas kosmiczna pomoze ktos?
19 lis 19:03
bartekS: Faktycznie nietuzinkowa
19 lis 19:09
konrad: a jaka wyszła pierwsza?
19 lis 19:11
konrad: dobra nieważne
19 lis 19:14
bartekS: −11x4+10x2−4x3+4x=0 nie wiem czy dobrze, dużo rachunków było, więc mogłem się pomylic.
19 lis 19:16
konrad: na pewno nie taka
19 lis 19:21
bartekS: To już po drugiej pochodnej przyrównanie do 0
19 lis 19:21
konrad: no dobra, ale to co to jest to co napisałeś?
19 lis 19:24
bartekS: Ostatnie faza równania w przyrównaniu 2−giej pochodnej do zera. Jest co najmniej jeden błąd.
19 lis 19:29
konrad:
| | ex+1(x2−2x−1) | |
f'(x)= |
| |
| | (x2−1)2 | |
f''(x)=U{(e
x+1(x
2−2x−1)+e
x+1(2x−2))(x
2−1)
2−(e
x+1(x
2−2x−1)*(2(x^
2−1)*2x)}{(x
2−1)
4}
| | ex+1(x2−2x−1+2x−2)(x2−1)−(x2−2x−1)*4x) | |
f''(x)= |
| |
| | (x2−1)3 | |
| | ex+1(x4−x2−2x3+2x−x2+1+2x3−2x−2x2+2−4x3+8x2+4x) | |
f''(x)= |
| |
| | (x2−1)3 | |
| | ex+1(x4−4x3+4x2+4x+3) | |
f''(x)= |
| |
| | (x2−1)3 | |
19 lis 19:29
konrad: dobra, nie wnikam bo i tak nie rozumiem
anyway, druga pochodna tak wygląda
19 lis 19:30