xxx
olciaaa: liczba a jest tg kata nachylenia prostej 6x+3y+1=0 do osi ox a liczba b jest najmniejsza
wartoscia funkcji f(x)=|x+4| − 5. liczba r/R jest najwieksza liczba całkowitą należącą do
dziedziny funkcji y = √x−(16 − 3x) napisz równanie okregu o srodu s(a,b) i promieniem r/R
19 lis 18:11
irena_1:
6x+3y+1=0
3y=−6x−1
a=−2
f
min=−5
b=−5
√x−(16−3x)=
√4x−16
4x−16 ≥ 0
x ≥ 4
R=4
(x+2)
2+(y+5)
2=16
19 lis 22:34
irena_1: Oczywiście R to najmniejsza całkowita liczba z dziedziny funkcji f, bo największej nie ma.
19 lis 22:35