matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Mike OBLICZ DZIEDZINĘ FUNKCJI:
2log x
=1
log(5x−4)
19 maj 19:05
patrycja:
dziedzina wychodzi: x∊(0,8; 1) suma (1,
∞
)
2log x
log x
2
=
= log
5x−4
x
2
= 1
log(5x−4)
log(5x−4)
(5x−4)
1
= x
2
5x−4=x
2
i rozwiazujesz rownianie kwadratowe
19 maj 19:49