Prosze o pomoc : (
Kaska93: 1.Osia symetrii paraboli y=−x2−4x−3 jest prosta: a) x=−4 b)x=−2 c) x=2 d) x=4 2.Dany jest okrag
o promieniu r=1,8 wiadomo, ze odleglosc srodka tego okregu od prostej l jest rowna pierwiastek
z 3. Wowczas: a) prosta jest styczna do okregu. b) prosta ma za okregiem 2 punkty wspolne
c)prosta i okrag nie maja punktow wspolnych d) nie mozna stwierdzic, ile punktow wspolnych ma
prosta z okregiem 3.Jezeli u(x)=4x3+2 i v(x)=x4 − 3x2 to stopien wielomianu u*v jest rowny:
a)3 b)4 c)7 d)8 4.Dany jest wielomian w(x) = 2x3 +x2 − 7 wartosc wielomianu dla x=−2 jest
rowna: a)−27 b)−19 c)13 d)5 5.Koło jest opisane nierownoscia (x+4)2 +(y+4)2 <− (<−mniejsze,
rowne) do tego kola nalezy punkt a) (o,o) b (4,4) c) (−4,−4) d) (4,0)
19 lis 17:10
krystek: Super! Bardzo czytelnie zapisane.
19 lis 17:13