xxx
olciaaa: punkt przecięcia prostej y=2x+10 z osia OX jest środkiem okręgu o promieniu 6√2, napisz
równanie tego okręgu
19 lis 16:52
Piotr:
oblicz pkt przeciecia i juz pikus
19 lis 16:53
krystek: S=(−5,0) i teraz (x−a)2+(y−b)2=72
19 lis 16:54
olciaaa: a nie S (−1,0) ?
19 lis 16:57
Piotr:
nie.
0 = 2x + 10
−2x = 10
x = −5
19 lis 17:00
asdf: S = (a,b)
równanie okręgu:
(x − a)2 + (y − b)2 = r2
19 lis 17:05
olciaaa: mam wstawic x i y? i r?
19 lis 17:19
19 lis 17:22
olciaaa: (x+5)2 + (y−0)2 = 72 ?
19 lis 17:32
krystek: tak
19 lis 17:34