matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie
dfdsfsfsagg:
W okręgu poprowadzono dwie cięciwy AB i CD przecinające się w punkcie S. Wiedząc, że |AS| = 6 cm, |SB| = 10 cm oraz |CD| = 19 cm, oblicz długość odcinków CS i SD. Wyszło mi 7,125 i 11,825 czy dobrze myślę?
19 lis 16:50