matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
xAdax:
3log
4
2 − 1/2log
4
16 = Proszę o pomoc,nie wiem z jakiego wzoru..jak się do tego zabrać ?
19 lis 16:29
aniabb:
najpierw że nloga=log(a
n
) potem że loga−logb=log(a/b)
19 lis 16:33
Mila:
3log
4
2 − 1/2log
4
16 =
1
=log
4
2
3
−
*2=log
4
8−1=
2
log
2
8
=
−1=dokończ
log
2
4
19 lis 16:45