Funkcja homograficzna
Matematya: Narysuj wykres funkcji :
y=5x+9/2−x
Patrzyłem w przykładach na forum tutaj :
https://matematykaszkolna.pl/strona/1693.html jak to się mniej więcej robi ale utkwiłem na tym
przykładzie za udzieloną pomoc wielkie dzięki
19 lis 16:01
blender: dziedzine najpierw wyznaczasz
D: R − {2}; x=2 asymptota pionwa
ZW: R − {a/c}= R − {−5}; y=−5 a. pozioma
f(0)=4.5
5x+9=0
5x=−9
x=−9/5 <−−− miejsce zerowe
teraz to tylko narysować
19 lis 16:04
Mila: | | 5x+9 | |
f(x)= |
| taki wzór? |
| | 2−x | |
19 lis 16:06
Matematya: zbiór wartości nie rozumiem jak określiłeś
19 lis 16:08
Matematya: tak taki wzór
19 lis 16:09