matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
1
Natka:
Ile rozwiązań posiada równanie −x
3
+5x
2
−x+5=0 ? a.1 b.2 c.3 d.0 coś mi tu nie chce wyjść
proszę o pomoc
19 lis 15:53
Patronus:
x
2
(−x+5) + (−x+5) = 0 (x
2
+1)(−x+5) = 0 równanie posiada jedno rowziązanie rzeczywiste.
19 lis 15:57