funkcja różnowartościowa
Patrycja: funkcja różnowartościowa
Jak sprawdzić ze funkcja jest różnowartościowa

f(x)={ −3x+9 dla x<0
{3 dla x=0
{9x
2 dla x>o
to jest jedna funkcja.
Bo myślałąm, żę można by spr że każda jest różnowartościowa tylko nie wiem co ze zbiorem
wartości jakby się pokrywał.
Prosze o pomoc.
19 lis 15:52
blender: nie jest różnowartościowa bo jest 1 hiperbola(9x2 dla x>0)
19 lis 15:53
Patrycja: a dla −9x2
bo potrzebuje jak spr ze jest różnowartościowa
19 lis 15:56
Patrycja: Patrycja: funkcja różnowartościowa
Jak sprawdzić ze funkcja jest różnowartościowa
f(x)={ −3x+9 dla x<0
{3 dla x=0
{−9x2 dla x>o
to jest jedna funkcja.
Bo myślałąm, żę można by spr że każda jest różnowartościowa tylko nie wiem co ze zbiorem
wartości jakby się pokrywał.
Prosze o pomoc.
19 lis 15:58
blender: funkcja kwadratowa nigdy nie jest różnowartościowa
dla x=1 i x=−1 przyjmuje wartość y=−9
19 lis 15:59
Patrycja: dla x>0 jest
spr na wykresie
19 lis 16:02
Patrycja: Jak się bada różnowartościowość funkcji złożonej z 3 członów
19 lis 16:06