| 1 | 1 | 2 | ||||
1.wiadomo,że P(A)= | P(B)= | P(A u B)= | dla pewnych zdarzeń A i B wówczas | |||
| 3 | 2 | 3 |
| 1 | 1 | 2 | 1 | 1 | 1 | |||||||
P(A∩B)= | + | − | = | − | = | |||||||
| 3 | 2 | 3 | 2 | 3 | 6 |
| 1 | 4 | 1 | 1 | |||||
P(A)= | * | + | *0= | |||||
| 2 | 52 | 2 | 26 |
| 1 | 4 | 1 | 4 | 1 | 1 | 9+13 | 22 | 11 | ||||||||||
P(B)= | * | + | * | = | + | = | = | = | ||||||||||
| 2 | 52 | 2 | 36 | 26 | 18 | 228 | 338 | 169 |
| 15 | 14 | 3 | ||||
P(A)= | * | = | ||||
| 50 | 49 | 35 |
| 35 | 34 | 17 | ||||
P(B')= | * | = | ||||
| 50 | 49 | 35 |
| 17 | 18 | |||
P(B)=1− | = | |||
| 35 | 35 |
| 15 | 35 | 34 | 51 | |||||
P(C)=3* | * | * | = | |||||
| 50 | 49 | 48 | 112 |