matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równość funkcji
beti:
równość funkcji a) f(x)=x g(x)=
√
x
2
f(x)= x g(x)=IxI g(x)=x dla x>0 g(x)=−x dlax<0 D x∊R odp. funkcje nie są równe b) f(x)=
x
2
x(x−1)
g(x)=
x
x−1
D x(x−1)≠0 D x≠1 x≠0 x≠1 nie są równe do D
f
≠D
g
19 lis 11:48
aniabb:
tak
19 lis 11:50