złożoność funkcji
beti: określić funkcje złożone
a) f(x)=2x2 g(x)=sinx
fof= 2*(2x2)=2*4x4=8x4
fog= 2(sinx)2=2sin2x
gof= sin2x2
gog= sinsinx=sin2x
b) f(x)=1x g(x)= √x
fof= x
fog= 1√x
gog= √√x
gof= √1x
c) f(x)= 1x2 g(x)= 3√x
fof= x2
fog= 1(3√x)2
gof= 3√1x2
gog= 3√3√x
d) f(x)=2x g(x)= 2x−3
fof= 22x
f0g= 22x−3
gof= 2x+1−3
g0g= 4x−9
19 lis 11:19
aniabb: a) gog = sin(sinx)
19 lis 11:21
aniabb: c) fof x4
gog =.. = 9√x
19 lis 11:23
beti: 
dziękuję za wskazanie błędów..
19 lis 11:31
aniabb: √√x też możesz zamienić na 4√x
19 lis 11:32
beti: tak już wiem

ale zostawiając to w takiej postaci jak napisałam to będzie źle

pewnie zależy
od wymagań profesora..jeden to zaliczy drugi nie
19 lis 11:35
aniabb: po tej Twojej dopisz =4√x beda obie ..wypada upraszczać
19 lis 11:39