rozwiąż nierówność
Lola: Rozwiaż graficznie nierówność:
2x+1/2 − 1 ≤ log1/2 x
19 lis 00:09
Lola: Bardzo proszę o jakieś wskazówki...
19 lis 00:18
Lola:
19 lis 01:11
Eta:

niebieski wykres f(x)= 2
x+0,5−1
zielony g(x)= log
1/2x
punkt przecięcia
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
P( |
| ,1) bo dla x= |
| f( |
| )= 21−1=1 i g( |
| )= log1/2(1/2)=1 |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
19 lis 01:31
altXOR: Ewentualnie:
2
x + 12 − 1 = log
12(
12)
2x + 12 − log
1212 =
| | (12)2x + 12 | |
= log12 |
| = log12(2(x + 12) − 1) |
| | 12 | |
log
12(2
(x + 12) − 1) ≤ log
12x
2
(x + 12) − 1 ≤ x // bez logarytmów
19 lis 02:01
altXOR: Ale coś popieprzyłem

/// Ale siara


? Idę spać bo brednie wypisuję
19 lis 02:02