Zapisz w innej postaci
klm: Funkcja określona jest wzorem f(x)=√2(1−√3)4cosx−√2(1+√3)4sinx
Korzystając z wzoru na funkcje trygonometryczną sumy katów zapisz w innej postaci.
W odpowiedziach jest: f(x)=cos(x+712π)
18 lis 22:13
klm: Potrzebuje wiedzieć jak dojść z pierwszej postaci do drugiej.
18 lis 22:20
klm: Ktoś wie
18 lis 23:10
Eta:
| √2 | | 1 | | √3 | | 1 | | √3 | |
| [( |
| − |
| )*cosx − ( |
| + |
| )*sinx]= |
| 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
| | √2 | | 1 | | √3 | | 1 | | √3 | |
= |
| ( |
| *cosx− |
| *cosx− |
| *sinx− |
| *sinx)= |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
| | √2 | | 1 | | √3 | | 1 | | √3 | |
= |
| [( |
| cosx− |
| *sinx) −( |
| sinx+ |
| *sinx)]= |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
| | √2 | | π | | π | |
= |
| [sin( |
| −x)−sin( |
| +x)]= |
| | 2 | | 6 | | 3 | |
| | √2 | | π | | π | | √2 | | √2 | | π | |
= |
| * 2cos |
| *sin(− |
| −x)= |
| *2* |
| *[−sin( |
| +x)] = |
| | 2 | | 4 | | 12 | | 2 | | 2 | | 12 | |
| | π | | π | | 7 | |
= cos( |
| + |
| +x) = cos(x+ |
| π) |
| | 2 | | 12 | | 12 | |
19 lis 00:40
Eta:
W trzeciej linijce (chochlik w ostatnim nawiasie)
| | 1 | | √3 | |
powinno być: −( |
| sinx+ |
| *cosx)] |
| | 2 | | 2 | |
19 lis 00:45
Piotr:
zadam juź chyba po raz 4 to pytanie. koniecznie ten kolor ?
19 lis 00:46
Eta:
A co? nieładny?

( biały...jak kreda i do tego "niewinny"
19 lis 00:51
Piotr:
nie o to chodzi, ze nieladny. jednak powinnas miec odpowiedni kolor do zasług...czy ja wiem,
czerwony, niebieski, zielony...

PS przeze mnie ZKS ma taki kolor, ze Go prawie nie widac
19 lis 00:55
Eta:
Nie mogę go zmienić, bo nie wyświetla mi się ( nie wiem czemu) tablica kolorów
19 lis 01:07
Piotr:
bla bla
19 lis 01:10
Piotr:
proponuję to Co ja Jakub : odswiez strone ( F5)
19 lis 01:11
Eta:
19 lis 01:12
Eta:
19 lis 01:13
Piotr:
19 lis 01:13
Eta:
Wyświetlała mi się..... tylko na biało i nie widziałam
19 lis 01:14
Piotr:
rózowy fajny
19 lis 01:16