Funcka wymierna , proste odczytanie wektora przesunięcia.
aa: Otóz mam funcke daną wzorem : f(x)=
2x+1x−1 ... wektor przesunięcia wzgledem osi OX = 1 a
względem OY=2 ? czy na odwrót ? Z góry dziekuje
18 lis 22:11
Beti: oś x: p=1
oś y: q=2
18 lis 22:15
aa: jeszcze jedno pytanie... czy postać kanoniczna tej funkcji to f(x) = 2+2x−1 ?
18 lis 22:23
aa: ?
18 lis 22:37
Mila: | 2x+1 | | 2x−2+2+1 | | 2(x−1)+3 | | 3 | |
| = |
| = |
| =2+ |
| |
| x−1 | | x−1 | | x−1 | | x−1 | |
wektor przesunięcia [1;2]
18 lis 23:03
Mila:
18 lis 23:18