matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
piórnik:
wyznacz x y=log(2+10
x−1
)
18 lis 20:59
ICSP:
y = log(2 + 10
x−1
) 10
y
= 2 + 10
x−1
10
x−1
= 10
y
− 2 x−1 = log (10
y
− 2) x = log(10
y
− 2) + 1
18 lis 21:03