matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a(t)=2t^2sin2t
nick:
znów mała prosba o wytłumaczenie: a(t)=3t
−
2
t i a(t)=2t
2
sin2t znam wyniki ale mam problem żeby samemu dojść do takiego wyniku.a chcę to skumać, szczególnie ten 2 przyklad pozdrawiam
18 lis 20:48