walec
ada: prosze o pomoc:(( przekatna przekroju osiowego stozka tworzy z plaszczyzna podstawy kat o
miarze 60 st.
jezeli srednica walca jest rowna 6 to pole pow. bocznej tego walca wynosi?
jezeli srednica wynosi 6 to wiem ze r =3
a pole boczne obliczam ze wzoru 2 pi*r*h
jak obliczyc te 2 niewiadome?
18 lis 20:18
Jolanta: walec nie stożek ?
korzystasz z wiadomości z klasy 2 gimnazjum trójkąt prostokątny o kątach 300 i 600 ma boki
długości a ,2a, a√3
18 lis 20:26
Jolanta: najdłuższy bok jest na przeciwko najwiekszego kata,najkrótszy na przeciwko najmniejszego kąta
18 lis 20:29
ada: walec
18 lis 20:30
Jolanta: wiesz już jak zrobic ?
18 lis 20:37
ada: niee
18 lis 21:13
Mila:

α=60
0
AB=6
R=3
jeśli nie pamiętasz własności Δ o kątach 90,60,30
to
P
b=2πRH
P
b=2π*3*6
√3 dokończ
18 lis 22:05