matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
składanie funkcji
alice:
Dana jest funkcja o równaniu f(x)=x
2
−3 , oblicz miejsce zerowe g(x) = f(f(x)) −1
18 lis 20:07
Franek:
f(x)=x
2
−3 f[f(x)]= (x
2
−3)
2
− 3 g(x)=...
18 lis 20:17