matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
WIELOMIAANY
Izabela3333:
rozloz wielomian na czynniki w(x)=9−12x
2
+4x
4
18 lis 19:23
ICSP:
= (3−2x
2
)
2
= (
√
3
−
√
2
x)
2
(
√
3
+
√
2
x)
2
18 lis 19:26
Jolanta:
podstaw za x
2
a
18 lis 19:27