matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pytanie
tn:
Czy zachodzi: log
a
b = log
1
a
(
1
b
)
18 lis 18:09
AC:
Tak
18 lis 18:18
ff:
tak, np. ze wzoru na zmianę podstawy:
log
a
1
b
log
1
a
1
b
=
log
a
1
a
− log
a
b
=
= log
a
b
− log
a
a
18 lis 18:20