aaa
matsan: Super zadanie dla koneserów a brzmi ...
Suma pierwiastków trójmianu y = ax
2 + bx + c jest równa log
a2c*log
c2a , gdzie a nalezy
do R+ \ {1}, c nalezy do R+ \ {1}. Uzasadnij, że odcięta wierzchołka paraboli będącej wykresem
| | 1 | |
tego trójmianu jest równa |
| |
| | 8 | |
18 lis 18:03
ICSP: | | 1 | |
x1 + x2 = (loga c * logc a)2 = (loga c * |
| )2 = 1 |
| | loga c | |
bum sprzeczność
18 lis 18:07
matsan: (loga c * logc a)
2 
?/ dobrze to jest

= a po 2 jak moze byc sprzecznosc jak mam uzasadnic
ze jest rowne 1/8 wiec nie moze byc rowne 1/2
18 lis 18:11
AC:
Jest zrobione dobrze, a zadania sprzecznego nie da się wykazać.
18 lis 18:13
matsan: napisze słownie to mnozenie logarytmow w razie czego log przy podst.a2 z "c" * log przy podst.
c2 z "a"
18 lis 18:17
ICSP: | | log(a2) a | |
x1 + x2 = log(a2) c * log(c2)a = log(a2) c * |
| = |
| | log(a2) c2 | |
18 lis 18:20
18 lis 18:21
matsan: | | 1 | |
ICSP jak ci z tego moglo wyjsc |
| nie wiem... |
| | 4 | |
18 lis 18:25
matsan: aaaa ok ok wszystko ok DZIEKI WIELKIE

18 lis 18:27