rozwiarz nierównosc..
Ania:
18 lis 17:57
Kejt:
równanie mnożę przez (x+1)2
wychodzi:
(x−1)(x+1)≥0
x=1 v x=−1
narysuj sobie i zapisz przedział.
18 lis 17:59
ICSP: a dziedzina ?!
18 lis 18:00
Ania: Dzieki

jestes bardzo pomocny
18 lis 18:02
Kejt: spokojnie..nie bulwersuj się..
policz jeszcze dziedzinę.
18 lis 18:02
Ania: R/{1}u {−1}
18 lis 18:03
Ania: ?
18 lis 18:04
Kejt: R\{−1}
18 lis 18:04
Ania: a no tak wieksze od 0
18 lis 18:05
Ania: po narysowaniu wyszła mi parabola z ramionami do góry bo x jest dodatnie i Df=( −∞;−1]u[1;+∞)
18 lis 18:09
Ania:
18 lis 18:13
ICSP: Dziedzina ?!
18 lis 18:16
Ania: mały eror ze znaczkiem

m byc tak x≥0
18 lis 18:16
Ania: powyzej
18 lis 18:17
Ania: Df=( −∞;−1]u[1;+∞)
18 lis 18:18
ICSP: nie rozumiemy się.
Kejt podała Ci już dziedzinę o godzinie 18:04. To co ty podajesz jest gotowym rozwiązaniem
tylko bez uwzględniania dziedziny.
18 lis 18:22