matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż układ równań
Pola:
⎧
sinx = {3}/2
a)
⎩
cosx=1/2
⎧
sinx = {3}/2
b)
⎩
cosx=−1/2
⎧
sinx = −1/2
c)
⎩
cosx={3}/2
⎧
sinx= −1/2
d)
⎩
cosx= − {3}/2
⎧
sinx{2}/2
e)
⎩
cosx= − {2}/2
18 lis 17:55