Oblicz promien
Małaaaa!: pole trojkata wynosi 400cm2, a obwod 40 cm. oblicz promien okregu wpisanego w ten trojkat.
19 maj 17:28
Bogdan:
Pole trójkąta P = p*r, gdzie: p to połowa długości obwodu trójkąta,
r − długość promienia okręgu wpisanego w trójkąt.
19 maj 17:35
Małaaaa!: moge prosic o obliczenia?
19 maj 17:37
Bogdan:
Podstaw swoje dane do podanego wzoru i oblicz, podaj wynik, sprawdzę.
19 maj 18:19
Małaaaa!: 400=20r/20
r=20 ?
19 maj 22:41
Bogdan:
Dobrze, ale poprawmy Twój zapis: 400 = 20r / :20 ⇒ r = 20 (brakowało znaku dzielenia).
19 maj 23:26