matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
d4mian:
1) Wyznacz przedziały monotoniczności funkcji:
3x
2
+2x+5
a) f(x) =
x+1
b) f(x) = x
3
+3x
2
−x+2 2) Wyznacz ekstremum funkcji:
x
4
3x
2
a) f(x) =
−
4
2
12
b) f(x) =
1+x
2
18 lis 16:57
Aga1.:
Wyznacz dziedzinę i oblicz pochodną tych funkcji.
18 lis 17:26